OM MIG

Mitt namn är Denise och jag är en dokumentärfotograf som älskar att fotografera bröllop.

Att dokumentera hur just ni håller om varandra, gråter glädjetårar och får varandra att skratta. Att dokumentera er precis så som ni är, oavsett om det är i er vardag eller under den största dagen i livet, det är det som är mitt varför. Det är därför jag styr och poserar er så lite som möjligt. Jag vill inte att ni ska känna er regisserade, utan att ni ska njuta av er bröllopsdag och fokusera på varandra och er fest.

En gång i tiden var jag en linslus men har nu landat bakom kameran där jag känner mig mest bekväm. Jag är en fotograf som också är utbildad socionom, med stort intresse för jämställdhet och genusvetenskap. Manschauvinism, rasism och begränsande normer gör mig arg som ett bi. På min 29:e födelsedag födde jag min underbara dotter Felicia och nästan tre år senare, i januari 2020 föddes min andra dotter Julia. Det viktigaste för mig är tid med mina barn och mina vänner och att resa är näring för min själ. Yoga får mig att må bra, påminner mig om att vara närvarande och saktar ner mig litegrann. Det är bra, för tempot i mig är högt. 

Jag är en kreativ konstnärssjäl som älskar att fotografera, skriva och skapa på olika sätt. Jag sjunger högt i bilen men blir blyg när andra öron lyssnar. Jag älskar vintageklänningar, countrymusik och att fynda på loppisar. Idéer har jag gott om och jag går igång på att driva projekt av olika slag. Jag är en vän av struktur och måste ha koll på saker och ting. Och har jag bestämt mig för något arbetar jag hårt för att det ska bli så.

Att fotografera är helt enkelt det roligaste jag vet. Människor och relationer är det som alltid hamnar framför min lins. Att bevara, porträttera, dokumentera. Att få vara en fluga på väggen under en av de största dagarna i livet, att få fira kärleken med er, att få dansa med era gäster och kameran in på småtimmarna för att få de roligaste bilderna, att leverera känslor vackert dokumenterade, att leverera nostalgi och minnen bevarade för generationer – detta är världens bästa jobb! Jag älskar det.

Jag berättar kärlekshistorier med min kamera. Och jag älskar det! Låt mig få berätta er historia.

Foto: Mikael Roos
Foto: Porträttbolaget
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close