FOTOGRAFENS TIPS TILL BRUDPARET

Oroa er inte för vädret!
Många brudpar går runt och oroar sig för att det ska regna på deras bröllopsdag. För det första, regn i brudkronan betyder tur!
För det andra, oro tar onödig energi och ni kan inte överhuvudtaget påverka vädret.
För det tredje, ni kommer bli gifta och ha en fantastisk dag ÄVEN om det regnar.
För det fjärde, bilderna kommer bli super ändå!


Ha en plan B för regn
Denna punkt är givetvis en förutsättning för att kunna släppa oro kring väder. Det är trots allt Sverige vi lever i  och vädret på sommaren är oförutsägbart. Ska ni ha en utomhusvigsel? Se till att ha en plan B. Ska ni ha mingel utomhus? Se till att ha en plan B.
Även vad gäller stunden med fotografen då bilder tas på bara er är det viktigt att ha en plan B. Vi hjälps åt att komma på lösningar. Ofta löser det sig med att man kan vara inne i sin festlokal eller att det finns något lusthus eller liknande i den utemiljö där man befinner sig.

Fotografering under vigseln
Det är bra om ni informerar er präst eller vigselförrättare om att ni kommer att ha en bröllopsfotograf som fotograferar under vigseln. Jag presenterar mig alltid för prästen innan vigseln börjar och kommer överens med denne om eventuella gränser.

Känn efter vad ni tycker om att gästerna fotograferar under vigseln. Det kan vara en god idé att informera era gäster om att de kan lägga undan mobiler och kameror under vigseln för att vara närvarande i stunden med er (och för att det inte ska vara en massa mobiler med på era bröllopsbilder). Många brudpar ber prästen säga något om detta innan vigseln börjar.


Golden hour!

Ni har säkert hört talas om detta ljusfenomen eller sett bröllopsbilder med det magiska kvällsljuset som uppstår strax innan solen ska gå ner. Jag är en sucker för golden hour och rekommenderar starkt att ni smiter iväg en stund med mig strax innan solen går ner för att få de där bilderna med fantastiskt ljus som vi alla vill ha. Det blir sååå fint och det räcker med 15-20 minuter. Ofta blir det en bra liten paus även för gästerna som kan passa på att sträcka på benen, gå på toaletten eller äta upp i lugn och ro efter alla tal.

H&A-11

En lugn stund på tu man hand
Bröllopsdagen är en fantastisk dag och den är ofta också mycket intensiv. Det är fullspäckat schema, alla vänner och familj är samlade och man vill hinna prata med alla samtidigt som momenten avlöser varandra med brudskål, middag, tal, tårta och dans. Den tid ni sätter av för porträttfotografering då ni är själva med er bröllopsfotograf kan ni se som en lugn stund på tu man hand. Det är ofta den enda stunden på bröllopsdagen som brudparet är själva. Om man bortser från mig då förstås. Och det rekommenderar jag verkligen att ni gör.

Det blir allra bäst bilder och roligast stund om ni fokuserar på varandra under fotograferingen. Småprata, ta tillfället i akt att kramas och pussas och njut av att ni idag blir äkta makar!

 

Kategorier Okategoriserade
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close