Gruppbilder

Många brudpar vill ha gruppbilder där alla bröllopsgästerna samlas, och oftast även uppställda porträttbilder med närmsta familjen. När jag fotograferar den här typen av porträtt tänker jag ibland på gamla familjebilder, ni vet sådana som är typ 100 år gamla som man kan se i släktalbumet eller på museum. Tänk om 100 år är det någon som begrundar de bröllopsfoton vi tar idag och funderar på hur det var under vår tid.

Här följer några tips för att få gruppbilderna att bli så bra som möjligt.

H&A-65

  1. Det är bra om det finns någon som kan vara behjälplig med att samla ihop folk – typ er toastmaster/madame. Det är svårt för fotografen att veta vem kusin Linda och gammelmormor Greta är – och tyvärr har jag inte getts den starkaste av röster (det hade varit bra med en megafon ibland).
  2. Det är önskvärt att det finns en nivåskillnad vi kan använda när vi tar gruppbild på alla gästerna tillsammans. Det är ofta väldigt mycket folk som ska synas på en och samma bild och det underlättar enormt om bilden kan tas från ett fönster på en ovanvåning, om det finns en högre pall eller kanske en trappa.
  3. Gruppbilden kan lätt bli som en stor samarbetsövning, ni får se hur era gäster kan samarbeta och ta instruktioner. Att ta en bra gruppbild är mer en konst än vad det verkar som.

Här ser ni exempel på hur gruppbilderna kan se ut. Fundera över vad ni har för önskemål och vilka familjekonstellationer som är viktiga för er att dokumentera under bröllopsdagen.

H&A-64L&R-19(2)

C&M-2

F&A-36

DSC_5430

 

Kategorier Okategoriserade
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close